Klostrofobi lNedir? Klostrofobi l Belirtileri Nelerdir?

Klostrofobi Nedir? Klostrofobi Belirtileri Nelerdir?

Klostrofobinin umumi medlulı: Güçlükle küçük bir odaya ya da aynı şekilde yetersiz önemsiz bir alana girmenin, kalmanın korkusu olarak tanılamamlanır. Bir sürü mevki ve uyaranlar tarafından tetiklenebilir bir ruhsal sorundur. Kargaşa bir göz veya dünya, asansörler veya kalaba asansörler, penceresiz odalar, dar odalar, ufak tuvaletler, ayrıca boğazlı giyişiler üstelik Klostrofobiye münasebet kabil. Genel olarak anksiyete bozukluğu olarak tanımlanır ve genelde panik atak ile son bulur.
KLOSTROFOBÄ° NEDÄ°R?

Umumi olarak Klostrofobinin 2 farklı semptomu olduğu düşünülüyor. Bunlar kısıtlanma korkusu ile boğulma korkularıdır. Macerasız bir klostrofobik beniâdem en az bir veya birkaç kısıtlamadan korkuyordur. Değersiz odalar, kilitli odalar, kalaba odalar, kalaba ortamlar, küçümencik tuvaletler, arabalar, tıknaz taşıma araçları, uçaklar, trenler, tramvay, metrolar, tüneller, mağaralar, akarsu altı mağaraları, asansörler, bodrum katları vs.
Kuaför koltuğunda oturmak üzere niteliksiz bir niçin da klostrofobik korkuya illet olur. Güzellik salonu sandalyesinde kısıtlandığını hisseden nefer bundan korkabilir ve panik atak ile son bulabilir. Bu tehlike ataklarının olabileceği gayrı yerlerden birisiyse dişçi koltuğudur. Dişçideki muayene koltuğunda oturan züğürt kısıtlanma korkusu yaşayabilir. Bu korkunun nedeni yoklama edilen dişin ağrısı değil, oturmakta başüstüneğu koltuğun ona hissettirdiği kısıtlanma korkusudur.
Klostrofobiyi tetikleyen başka bir hesap ise giysi kabinlerinde bulunmaktır. Eş hem daraç bir kabinin içerisinde bulunduğu hem de kıyafet bileğçalışmatirirken yaşadığı kısıtlanma hissi dolayısıyla kısıtlanma korkusuna kapılabilir ve ürkü atakla sonuçlanabilir.
KLOSTROFOBÄ°NÄ°N TEDAVÄ°SÄ°?

Baştan sona psikolojik nedenlerden dolayı ortaya çısoy klostrofobi tekrar ruh bilimsel otama yöntemleri ile çözülebilir. Bütün psikolojik rahatsızlıklarda evetğu kadar ilk olarak klostrofobide de hastanın ilk özellikle kendini hastalığın başüstüneğuna inandırması ve yaşayacak başüstüneğu boğuntulara kendini hazırlaması gerekir.
İlaç tedavisi şayet uygulanacaksan en son uygulanmalıdır. İlaç tedavisi son aşamma olarak görülmedir. şayet parasız ürkü atakları çok sık bir şekilde geçiriyorsa ve bu panik atakların sonucu hayatını uygun bir şekilde devam ettiremiyorsa, bu puan da ilaç tedavisine kafavurulması laf konusu olur.
Şunu aklımızdan çıkarmamalıyız, ruhsal menşeli rahatsızlıklarda klostrofobi ne demek daruların kullanılması çok şu denli riziko taşımaktadır.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *